Rambo-maraton del 2

First Blood imponerade på mig. Den gav känslan att krig förstör människor, även människorna bakom vapnen och inte bara framför. Rambo var sårbar, känslosam och vilsen. Den filmen kommer alltid kännas speciell.

Nummer två i serien, Rambo: First Blood Part II utspelar sig i Vietnam. John Rambo har blivit satt i fängelse efter första filmens incidenter och får en chans att slippa undan fängelsestraffet om han utför ett uppdrag åt sin överste. Rambo går motvilligt med på erbjudandet och sänds till en bas i Vietnam. Hans uppdrag blir att fotografera byar där Amerikanska krigsfångar hålls. Sedan återvända med bilderna för att ett större förband ska rycka in och rädda dessa. Men saker går inte som planerat och Rambo blir tvingad att rädda fångarna själv. Det utlöser ett blodbad.

Filmen är helt klart bra! Inte samma djup som First Blood men helt klart mer action! Det blir villkorslöst slaktande av soldater och härliga eldstrider. Den action törstige lär inte gå besviken ur denna upplevelse, men om du suktar efter att få samma känslosamma film som First Blood hittar du inte samma djup här. Här är det action non-stop. På gott och ont.

Nästa inlägg handlar om Rambo III: First Blood Part III

Kommentarer
Postat av: Isabelle

Du är så paxad för kebabpizza i helgen,

så pallra dig hem till söderhamn.

Jag tror Linus längtar lite efter dig

för ibland på nätterna ligger han och gråter och viskar "cricke, cricke"... typ ^^

2009-03-09 @ 15:57:41
URL: http://carmaline.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0