Rambo-maraton del 2

First Blood imponerade på mig. Den gav känslan att krig förstör människor, även människorna bakom vapnen och inte bara framför. Rambo var sårbar, känslosam och vilsen. Den filmen kommer alltid kännas speciell.

Nummer två i serien, Rambo: First Blood Part II utspelar sig i Vietnam. John Rambo har blivit satt i fängelse efter första filmens incidenter och får en chans att slippa undan fängelsestraffet om han utför ett uppdrag åt sin överste. Rambo går motvilligt med på erbjudandet och sänds till en bas i Vietnam. Hans uppdrag blir att fotografera byar där Amerikanska krigsfångar hålls. Sedan återvända med bilderna för att ett större förband ska rycka in och rädda dessa. Men saker går inte som planerat och Rambo blir tvingad att rädda fångarna själv. Det utlöser ett blodbad.

Filmen är helt klart bra! Inte samma djup som First Blood men helt klart mer action! Det blir villkorslöst slaktande av soldater och härliga eldstrider. Den action törstige lär inte gå besviken ur denna upplevelse, men om du suktar efter att få samma känslosamma film som First Blood hittar du inte samma djup här. Här är det action non-stop. På gott och ont.

Nästa inlägg handlar om Rambo III: First Blood Part III

Spotify

Spotify är ett program som streamar musik genom nätet gratis och lagligt. Musikbibloteket är enormt och fler artister, låtar och skivor tillkommer hela tiden. Jag skaffade Spotify för några månader sedan, älskade det efter de första fem minuterna. Att kunna skriva in en låt, artist eller skiva och få tillgång till massor av material på bara några sekunder är magiskt. Inget onödigt hårddiskutrymme, inga långa nerladdningar. Dessutom är det gratis och helt lagligt.

Tyvärr har skivbolagen börjat ta bort vissa artister/skivor/låtar för att de inte anser att de går med tillräcklig vinst. Synd tycker jag, för jag som musikälskare skulle absolut tänka mig att betala de ynka 99 kr som den reklamfria versionen kostar i månaden. För Spotify är verkligen underbart!

Jag bifogar även en länk till er läsare där ni kan skaffa Spotify gratis och lagligt. Testa det här underbara musikprogram och upplev framtiden. All musik ni vill, utan kostnad och utan att bryta mot lagen.

http://lakka.se/index.php?p=spot

Rambo-maraton del 1

Jag såg nyss den första filmen i Rambo-serien, Rambo: First Blood. För de som inte sett den kan jag gå igenom handlingen kortfattat.

John Rambo är en veteran ifrån Vietnamkriget och i brist på familj söker han upp gamla vänner ifrån krigstiden. Rättare sagt den enda överlevande, som senare visar sig vara död på grund av cancer. Vilsen och förvirrad söker sig Rambo till den närliggande byhålan. Där möts han av en fientlig sheriff som inget hellre vill än att få Rambo ur staden. Rambo försöker fredligt återvända till staden för ett mål mat, vilket resulterar i att sheriffen arresterar Rambo. Väl på stationen misshandlas Rambo och efter ett tag får han nog och flyr ut i vildmarken. Den envise sheriffen vill inget hellre än att få fast Rambo, vilket inte är en lätt uppgift. Det hela urartar i ett mindre krig, Rambo mot polis och nationalgardet.

Hur det slutar kanske jag ska bespara er läsare, om ni nu ska se filmen i framtiden eller har glömt hur den slutar och vill uppleva den igen.

Jag tycker filmen är bra på det den gör: levererar härliga actionscener blandat med några fridfulla montage i början. Sylvester Stallone som spelar John Rambo har inte många repliker under filmen utan ger mest ifrån sig högljudda skrik och några fåtal meningar. Inget som man stör sig på i en actionfilm med fokus på strider och explosioner. Filmen som har några år på nacken levererar än idag, trots brusiga ljudeffekter och lite kornig bild. Det är bara charmigt enligt mig.

Näst på tur står Rambo II: First Blood Part II.

Rambo-maraton förspel

Jag har bestämt mig för att börja se mer film. Jag har under de senaste åren köpt väldigt mycket billiga DVD-filmer (tre för 99 kr någon?), men av någon konstig anledning ser jag sällan på dem. Det är alltid andra aktiviteter som lockar mig, men nu har jag bestämt mig för att ändra på det.

Tänkte ta itu med Rambo-serien. Såg den fjärde filmen som endast heter "Rambo". Fick blodad tand och tänkte tillbaka på "First Blood" som jag sett en gång för väldigt länge sedan. Tror inte jag sett nummer två och tre, jag har inget minne av det i alla fall. Nu ska jag se allihop i kronologisk ordning och verkligen njuta av härlig vilkorslös action.

Så idag ska jag börja att se First Blood. Stay tuned om ni är intresserad av mina intryck av filmen.
Dessa intryck kommer inom kort här på bloggen!

RSS 2.0