Kroppsliga komplex

Jag blir så trött.

Jag blir så jävla trött.

Dagens skönhetsideal är helt sjuka. Media har en väldig förmåga att förvränga hur en frisk kropp ska se ut. Jag menar, se på hur dagens ideal ser ut? Pinnsmal, perfekta former och utöver det ska man gärna vara lite muskulös också. Vad gör de lättlurade och lättpåverkade? Jo hårdbantar bort både viktiga fettreserver och muskulatur, motionerar men äter inte för att kroppen ska ta upp viktig energi. För att förgäves nå upp till dessa sjuka ideal.

Jag tycker verkligen synd om dessa människor som köper medias exponering av hårdbantade och smala modeller. De tänker "så vill jag se ut, då älskar alla mig". Det funkar inte så. Man blir inte älskad för att man rasar i vikt, väger under det normala och kläderna man har blir för små. Man blir älskad för sin personlighet. Punkt.

Jag har aldrig haft riktigt hårda komplex, men visst har man varit missnöjd med sitt utseende under de svåra dagarna.
Vissa gånger har jag gjort något åt det och gått ner de där kilona, men inte genom svälta sig. Utan balansera. Allt handlar om balans. Äta rätt, träna rätt.

Jag hoppas att alla dessa stackare som svälter sig för att leva upp till omöjliga ideal en dag förstår att det tjänar inget till.
I slutändan räcker det med att vara sig själv, du blir älskad ändå. För den du är. Tro mig.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Så jävla bra sagt. Är så less på de sjuka ideal som råder. Jag är normalviktig, kanske till och med har något kilo till godo, och jag är nöjd med hur jag ser ut. Önskar att fler kunde inse att det är MÄNSKLIGT att ha fett på kroppen.Du skriver bra!

2008-09-18 @ 00:08:54
URL: http://jlonglegs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0