Dumma Amerikaner

Jag har nu kopplat upp min spelkonsol till internet. Det är roligt att hitta motståndare ifrån hela världen som man kan samtala och argumentera med. Det största skräckexemplet på hur dumma vissa amerikaner är fick jag häromdagen.

Amerikanen - Hi, whats up?
Jag - Playing Halo 3, like you.
Amerikanen - Allright.
Amerikanen - You have a weird accent, where are you from?
Jag - I'm from Sweden.
Amerikanen - Oh...
Amerikanen - So... are you in Switzerland right now or in America?
Jag - I'm not from Switzerland, i'm from SWEDEN. And I am in Sweden right now.
Amerikanen - Okay, I didn't know that you have Xbox'es in Sweden.
Jag - *suckar*

Så vad kan vi dra för slutsatser? Amerikanerna är till stor del väldigt insnöade. Allt som betyder något är deras eget land, och vad som händer i det.

Ett annat klockrent exempel som också hände över internet när jag spelade. Det var jag och en kompis som spelade Halo 3 igen. Båda svenskar.

Vi började prata med varandra på vårat kära modersmål.

Några sekunder efteråt skriker några amerikaner i mun på varandra.

"STOP SPEAKING MEXICAN!"

I rest my case...


Jag trodde jag skulle klara mig

Jag utsatte mig för det. Alla runt omkring mig hade det, jag klarade att stå ut en längre tid. Men tillslut gav kroppen vika.

Jag blev förkyld.

Hatar verkligen att vara förkyld. Känns som det slagit lock för exakt hela mitt huvud, inte bara öronen utan hela huvudet.
Snorar, nyser, yrar.

Det bästa med en förkylning är att den går över. Tror jag frågade efter huskurer i ett av de tidigare inläggen, så jag får väl ta och fråga igen. Några tips på hur man lindrar en förkylning på ett bra sätt?

Kroppsliga komplex

Jag blir så trött.

Jag blir så jävla trött.

Dagens skönhetsideal är helt sjuka. Media har en väldig förmåga att förvränga hur en frisk kropp ska se ut. Jag menar, se på hur dagens ideal ser ut? Pinnsmal, perfekta former och utöver det ska man gärna vara lite muskulös också. Vad gör de lättlurade och lättpåverkade? Jo hårdbantar bort både viktiga fettreserver och muskulatur, motionerar men äter inte för att kroppen ska ta upp viktig energi. För att förgäves nå upp till dessa sjuka ideal.

Jag tycker verkligen synd om dessa människor som köper medias exponering av hårdbantade och smala modeller. De tänker "så vill jag se ut, då älskar alla mig". Det funkar inte så. Man blir inte älskad för att man rasar i vikt, väger under det normala och kläderna man har blir för små. Man blir älskad för sin personlighet. Punkt.

Jag har aldrig haft riktigt hårda komplex, men visst har man varit missnöjd med sitt utseende under de svåra dagarna.
Vissa gånger har jag gjort något åt det och gått ner de där kilona, men inte genom svälta sig. Utan balansera. Allt handlar om balans. Äta rätt, träna rätt.

Jag hoppas att alla dessa stackare som svälter sig för att leva upp till omöjliga ideal en dag förstår att det tjänar inget till.
I slutändan räcker det med att vara sig själv, du blir älskad ändå. För den du är. Tro mig.

RSS 2.0