Ett smakprov på min novell 3

Ja här kommer sista delen av det jag skrivit färdigt på min novell, mer material kommer förmodligen läggas upp när jag skrivit det. Jag ville mest ha lite kritik på den här första delen, så jag vet vilka ändringar jag ska föra med mig när jag skriver resten av novellen. Och kom ihåg, jag är inte profesionell, jag skriver BARA för att det är roligt att ge utlopp för mina fantasier. Men jag är väldigt tacksam för den kritik jag fått, positiv som negativ. Så här kommer tredje delen!
 -----
"STADEN"

Huvudgatan är blank av den tidigare regnskuren och de fallna höstlöven ligger som en kladdig massa emot väggar och i rännstenen, även de glimmar av fukt. Jag hör hur ån mullrar vid andra sidan av vägen och kråkor som kraxar i träden. Förvånansvärt ser jag ingen på gatan, inte en själ. Bara löv, skräp och några välta möbler ifrån en uteservering. Hur kan en sådan livlig stad blivit så övergiven på bara fem år?

Vinden för med sig ett vidrigt skrik, jag försöker få en uppfattning om vart det kommer ifrån men misslyckas. Skriket hörs igen, den här gången närmre. Jag kommer runt ett hörn och ser hur en dörr till en hälsobutik slitits upp och hör hur glas krossas och ännu ett skrik. En kvinnoröst. Nyfikenheten och den förbannade magkänslan för mig till dörröppningen, där ligger en kvinna och försöker streta emot medan en storväxt man med nylonstrumpa på huvudet gör ett försök att strypa henne. Mannen bär en trasig skinnjacka och ett par smutsiga urtvättade jeans, till min förvåning har han inga skor på sina fötter.

 Rädslan tar över och det enda jag är kapabel till är att ställa mig som klistrat till tegelväggen utanför och lyssna på skriken. Plötsligt får jag hoppet uppe igen, en bil svänger in på gatan och jag kan genast se att det är en polisbil. Hoppet tänds och jag känner en enorm lättnad. Jag går tillbaka samma väg jag kom för att inte störa polismännen i deras arbete. Tryggheten växer då jag vet att de uniformsbeklädda männen finns i närheten. Staden är tydligen inte så illa däran ändå. Jag hinner gå 25 steg innan jag hör två pistolskott. Rädslan kommer krypande och hjärtat slår dubbla takten.

 -----

Så, verkar novellen lovande? Något jag ska tänka på när jag skriver resten av den? Stay tuned för mer delar av denna novell, och även en annan rysare jag skriver på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0