Det överlägsna mediet

Jag förstår inte varför fler personer inte har börjat tröttnat på att vara en passiv åskådare när det kommer till underhållningsmedier. Varför titta på när du kan vara med?

Visst filmer är ett underbart underhållningsmedium, förmedlar en historia, ger spänning i vardagen, kan ge historiska inblickar och ta dig till en värld bortom din vildaste fantasi. Där tar det i stort sätt slut. Du får komma dit, titta på, och sen inget mer. Visst du blir berörd, får inspiration och kanske även en tankeställare. Men du kan inte påverka världen, styra karaktärers öde, bli en del av historien istället för att snällt se på.

Det kan du i Tv-spel. Du står själv i centrum, du bestämmer över en eller flera karaktärers öde, du är en del av historian och medverkar i skapandet av den. Nu är ju såklart inte alla spel djupa och har en engagerande story, men det borde ni läsare förstå att jag inte syftar på Pacman och Tetris när jag skriver detta inlägg.

Sedan det som många slänger ur sig som irriterar mig. De säger att de inte gillar Tv-spel och har då inte försökt hitta ett spel som passar just dem. Det är som att säga att man inte gillar film, bara för att man sett en dålig skräckfilm fast man egentligen gillar romantiska filmer.

Så med detta inlägg vill jag bara slå ett slag för Tv-spel som underhållningsmedium och försöka få bort den onödiga nörd-stämpeln. Tv-spel kan förmedla känslor, beröra dig, berätta en historia och få adrenalinet att pumpa. Precis som film.


Kommentarer
Postat av: axling

Jaa, jag är tråkig och kör på svart.
Får se, ska nog bleka det och sen färga det ljusbrunt typ, är jättesugen på det och hoppas jag passar i det :)

2008-02-26 @ 11:05:59
URL: http://axling.blogg.se/
Postat av: Googlekossan

Håller med dig till fullo Christoffer, fast jag är mer av en periodare. Tycker det är rätt soft med film ibland också. Det kräver inte lika mycket av dig som ett spel gör.

2008-02-26 @ 14:13:55
Postat av: Anonym

Håller med, jag tror nästan TV-spel kan ta över film
om det fortsätter gå åt historieberättar hållet.

2008-02-26 @ 21:35:28
Postat av: Isabelle

Jag uppskattade inte tv-spel förns jag testade det där Pinjata spelet, när man ska odla en trädgård.
Men å andra sidan är jag lite för trögfattad för tv-spel också

2008-03-08 @ 17:54:16
URL: http://carmaline.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0