Hjärnkaos och Ikea möbler

Nu har jag återvänt till den kära studentorten Falun för att fortsätta mina studier. Det blir tre kurser detta halvår, Kulturjournalism: Att skriva kritik, Svenska text och tal och Praktisk retorik. Dessa kurser har jag valt själv och tillhör inget kurspaket som samtliga förra årets kurser gjorde. Man kan säga att detta blir mitt "fria val-år".

Det var med blandade känslor jag återvände till min kära etta på kaserngården. Såklart förväntningar inför detta halvår och att jag får lite tid för mig själv. Det tråkiga är alla vänner och familj jag åker ifrån, känns trist att vara ensam här i min lägenhet. Men det är som med mycket andra svårigheter i livet, man vänjer sig.

När jag och min mamma var i slutskedet av inflyttningen, packade vi upp två kartonger med Ikea möbler. Det är något speciellt med dessa möbler, enkla att sätta ihop, men väldigt förvirrande instruktioner i vissa fall. Det är som att vara barn på nytt och bygga med Lego, fast några gånger större och svårare. Men möblerna blev ihopsatta och kompliterar min lägenhets övriga möbler bra.

Imorgon början verkligheten igen, två kurser startar och med det accelererar hjärnan ifrån sommarlovets slöa lågvarv, till höstens studerande högvarv. Detta medför såklart lite stress, men är även väldigt stimulerande. Så denna dag har kantats av diverse ärenden som hör skolstarten till.

Nu är jag redo att påbörja ännu en termin.

Hur känner ni andra som studerar/arbetar när verkligheten kommer tillbaka efter lovet/semestern?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0