Nya tag emot piratkopiering

Jag såg en debatt på tv för någon dag sedan där riksdagen pratade om lagar emot piratkopierng. De ska tydligen bli hårdare och kunna ta upp jakten på pirater med hjälp av IP-adresser. Allt för att göra det lönsamt för de konstnärer som producerar musik, film, spel, böcker och allt annat som går att ladda ner olagligt. Dett är väl direkt inga nyheter, men jag tycker regeringen ska ha några saker i bakhuvudet när de genomför detta.

För vissa av dessa konstnärer kommer detta bli högst olömsamt. Eftersom mycket av musiken man hör idag slår igenom först på Internet, lagligt eller olagligt, och når rätt målgrupp. Ungdomar, de som inte har råd att köpa flera skivor för 200 kr styck i månaden. Därför anser de själva att de är en lämplig lösing att helt enkelt ladda ner skivorna. De blir intresserad av musiken i fråga, om den är tillräckligt bra, och sedan köper biljetter till konserter och även vill ha samtliga skivorn i orginal för att just stödja musiken de lyssnar på. Nu rör sig detta såklart inte om alla musikartister, men för många av grupperna som är stora idag slog de igenom just på detta sättet.

Jag hoppas verkligen inte regeringen gör ett bestämt beslut att förbjuda all nedladdning osv. Utan komprimissar och kanske även sänker prisern på skivorna i butik. För 200 kr per skiva är verkligen ett överpris.

Vad anser ni läsare om piratkopiering?


Kommentarer
Postat av: axling

You know my opinion. Klart man ska få ladda ner, haha.

2008-04-07 @ 19:42:58
URL: http://axling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0