Känslan efter ett dyrt köp

Ni som jag måste väl ha köpt något som är mer eller mindre dyrt? Ni vet, en dator, cykel, moped osv. Som du själv behövt betalat. Man vet väldigt väl att man vill ha saken i fråga, men att ha de där extra slantarna liggandes som en slags trygghet är också något man vill ha.

Jag har nyss gjort ett relativt stort köp. Guitar Hero II till Xbox 360. Det är endast för nöje vilket ni listat ut, men när man nästan konstant tänkt på det sedan november så är det dags att slå till tycker jag. Spelet är väldigt roligt och gittaren som följer med är väldigt fin. Trots allt denna glädje och sparande av pengar, så får man den där välbekanta känslan av att ett tomrum finns där pengarna en gång varit.

Då brukar jag tänka på de kloka orden min vän Linus sa när han hade investerat i något dyrt.

Pengar kommer och går
.

Det är bäst att göra något roligt av pengarna, istället för att ha dem liggandes.

Eller hur ser ni på dyra köp?

Man är aldrig nöjd med vädret

Jag har märkt att vilket väder än de högre makterna väljer att ge oss så blir jag fasen aldrig nöjd. Är det mulet och regnar, är vädret trist och tråkigt, då vill man ha solsken och klarblå himmel. När det är solsken vill man ha svalare och behagligare väder för att det är för varmt.

Som en dag som denna, solen steker genom mitt fönster. Jag sitter i en bastu känns det som. Jag får täcka för fönstret för att inte rummet ska drabbas av en enorm värmebölja. Solen ligger på enda fram till 20:00.

Men man ska väl inte klaga, det är ju väldigt skönt att våran är här. Men varierande väder är nog bäst.

När humöret vänder

En dag kan bli totalt förstörd för min del endast med små medel. En jobbig uppgift, något tråkigt besked eller något annat liknande. Man tänker endast på det under hela dagen och dagen blir förstörd. Allt känns trist och stressande. Hoppet om en bra dag försvinner illa kvickt. Deprimerande värre.

Men sedan har min hjärna en rolig förmåga att helt vända på allting, på en sekund. Jag får en slags kick och hjärnan säger helt plötsligt: Äsch, allt ordnar sig!

Efter den lilla kicken är allt frid och fröjd igen, lösningen på problemet i fråga kommer snabbt och dagen är räddad. Det är en funktion i människohjärnan jag verkligen gillar. Tänk om man kunde göra så på beställning?

Någon som upplevt samma sak, eller är jag ett speciellt fall?

Hjärndöd crusing

Igår upplevde jag vad så många motorintresserade håller sig sysselsatta med under vissa helger. Cruisa runt i staden med en bil. Vi åkte runt hela kvällen i staden med tre olika bilar och upplevde nattlivet i Söderhamn.

Det var ganska hjärndött. Man bara åker i cirklar och hoppas på att något spännande ska visa sig längs gatorna. Det gör det sällan och allt man ser är berusade människor, andra bilar, och en och annan polisbil.

Självklart var det roligt att umgås med mina vänner, men det finns absolut roligare saker att göra.

Eller njuter ni av att åka runt i cirklar med en bil?


En musikalisk uppenbarelse

De flesta som har ett intresse för musik på något slags plan borde ha upplevt en musikalisk uppenbarelse. När du får höra en låt och tiden stannar upp. Du får rysningar längs ryggraden och sugs in i den atmosfär låten skapar. Sedan får du mersmak och vill höra allt mer material ifrån samma källa. Du söker upp gruppen, köper skivor, ser på konserter. Sedan är du fast.

En sådan uppenbarelse hade jag våren 2006. Efter en hård utekväll med min vän Alex kom jag hem sliten. Dagen efter var som alla andra dagar efter alkoholkonsumtion, slö, smärtsam vissa gånger och väldigt tråkig. Linus som den gode musikfinsmakare och vän han är, hade dagen innan skickat två låtar med en grupp ifrån samma tidsperiod som Nirvana. Då jag gillade Nirvana så tog jag glädjefullt emot dem och konstaterade att likheten fanns där.

Jag lyssnade och lyssnade, sjönk allt djupare ner i det muskaliska träsket. Sedan var jag fast.

En av låtarna var så pass trollbindande att jag försatt mig själv i en trans av de underbara tonerna. Det var det bästa jag hört, det skakade om hela min musikvärld. Allt annat tynade bort i tanken på låten jag nyligen hört. Ni som känner mig har nog listat ut vilken låt det rör sig om.

Alice In Chains - Would

Efter nästan en hel dags konstant lyssnande på låten tröttnade jag inte ett dugg. Den blev bara bättre och bättre. Jag skaffade mer låtar och skivor med gruppen och upptäckte storheten. Bland mitt letande hittade jag sorgliga nyheter om att sångaren Layne Staley dog 2002. Detta sörjde jag, för jag hade beställt biljett till Hultsfred för att se dem på riktigt. Det gjorde jag iofs men det skulle vara en större upplevelse med Layne i fronten.

Samma dag gick jag ner för att äta ett mål mat framför Tv'n. Slog på VH1. För ett ögonblick blev jag stum. Jag blev nästan religiös på ett musikaliskt plan. Låten vars musikvideo precis hade börjat var nämligen. Alice In Chains - Would.

Det måste ha varit ett tecken, för nu är de min absoluta favoritgrupp.

Här är en länk till videon. Se den. Älska den.

http://www.youtube.com/watch?v=i3FnQMSD4Zg

Nya tag emot piratkopiering

Jag såg en debatt på tv för någon dag sedan där riksdagen pratade om lagar emot piratkopierng. De ska tydligen bli hårdare och kunna ta upp jakten på pirater med hjälp av IP-adresser. Allt för att göra det lönsamt för de konstnärer som producerar musik, film, spel, böcker och allt annat som går att ladda ner olagligt. Dett är väl direkt inga nyheter, men jag tycker regeringen ska ha några saker i bakhuvudet när de genomför detta.

För vissa av dessa konstnärer kommer detta bli högst olömsamt. Eftersom mycket av musiken man hör idag slår igenom först på Internet, lagligt eller olagligt, och når rätt målgrupp. Ungdomar, de som inte har råd att köpa flera skivor för 200 kr styck i månaden. Därför anser de själva att de är en lämplig lösing att helt enkelt ladda ner skivorna. De blir intresserad av musiken i fråga, om den är tillräckligt bra, och sedan köper biljetter till konserter och även vill ha samtliga skivorn i orginal för att just stödja musiken de lyssnar på. Nu rör sig detta såklart inte om alla musikartister, men för många av grupperna som är stora idag slog de igenom just på detta sättet.

Jag hoppas verkligen inte regeringen gör ett bestämt beslut att förbjuda all nedladdning osv. Utan komprimissar och kanske även sänker prisern på skivorna i butik. För 200 kr per skiva är verkligen ett överpris.

Vad anser ni läsare om piratkopiering?


Blogga blir olagligt

Enligt ett lagbeslut ska det bli förbjudet att blogga år 2009. Anledningen är att regeringen anser att personliga bloggar kränker privatlivet och gör det för lätt för stalkers och liknande psykiskt instabila att få information om offren och sätta upp ett mönster om deras vardagsliv. Dessa brott har ökat makabert under de senaste åren och de drar slutsatsen att det är bloggarna som gjort det lättare för dessa psykiskt instabila personer att få information om individers privatliv.

Lagbeslutet lades fram den femte Mars i år, och kommer börja gälla Januari 2009.

-----

Ja detta kom som en chock för mig i alla fall, vad tycker ni läsare? Kommer ni respektera lagen eller fortsätta skriva om era vardagar?

Hoppas verkligen det blir ett framtida avslag.

RSS 2.0